Složení těla - úskalí jednotlivých metod v závislosti na podmínkách měření - Arnoštová, Zuzana (2017)
V dnešní době narůstá počet osob s chronickými onemocněními, jako jsou diabetes mellitus I. a II. typu, nadváha a obezita, mající vliv na tělesné složení. Diplomová práce se zabývá měřením tělesného složení za různých podmínek u skupiny osob s výše jmenovanými nemocemi. V teoretické části jsou shrnuty poznatky o již zmiňovaných onemocněních, nemalá část je věnována problematice obezity a vyšetření obézního klienta. Dále se hovoří o tělesném složení a o metodách měřící tělesné složení. Praktická část si dává za cíl zjistit rozdíly mezi konkurenčními typy vah pracujících na principu bioelektrické impedanční analýzy. Dalším cílem je zjistit, zdali dochází ke změnám naměřených parametrů za různých podmínek měření.