Porce vs. výživové doporučené dávky u dětí do 18 let /

Tato diplomová práce se zabývá problematikou výživových doporučení pro děti do 18 let. V jednotlivých kapitolách teoretické části jsou postupně rozebrány všechny úrovně výživových doporučení pro děti do 18 let - výživové doporučené dávky, obecná výživová doporučení a doporučení založená na skupinách...

Celý popis

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autor: Krobot, Martin (Autor práce)
Další autoři: Suchodolová, Veronika, 1982- (Vedoucí práce)
Typ dokumentu: VŠ práce nebo rukopis
Jazyk:Čeština
Vydáno: 2017
Témata:
On-line přístup:http://is.muni.cz/th/411099/lf_m/
Obálka
Popis
Shrnutí:Tato diplomová práce se zabývá problematikou výživových doporučení pro děti do 18 let. V jednotlivých kapitolách teoretické části jsou postupně rozebrány všechny úrovně výživových doporučení pro děti do 18 let - výživové doporučené dávky, obecná výživová doporučení a doporučení založená na skupinách potravin. Praktická část se následně zaměřuje na zjednodušení používané v individuální terapii, kdy jsou velikosti porcí přirovnávány k velikosti pěsti. Na vzorku dětí, jimž byl změřen objem jejich pěsti, se snaží porovnat rozpis stravy, ve kterém jsou gramáže potravin odvozeny od velikosti pěsti, s výživovými doporučenými dávkami pro děti dané věkové kategorie. Rozpis stravy byl sestaven na základě doporučení projektu Pohyb a výživa.
This diploma thesis deals with the issue of dietary guidelines for children up to 18 years of age. In the chapters of the theoretical part of this thesis, all the levels of dietary guidelines for children up to 18 years of age are discussed - dietary reference values, dietary guidelines and food-based dietary guidelines. The practical part of this thesis focuses on the simplification used in a one-to-one therapy where the size of one serving is being compared to the size of a fist. It compares a three-day diet in which the weight of the food served is based on the size of a fist with dietary reference values for children whose fist size was previously measured. The three-day diet was drawn up according to the recommendations of project Movement and nutrition.
Popis jednotky:Vedoucí práce: Veronika Suchodolová
Fyzický popis:113 listů