Anémia z nedostatku železa u dojčiat a batoliat - Šalková Kráľová, Jana (2017)
Diplomová práca sa zaoberá problematickou anémie z nedostatku železa u dojčiat a batoliat. Teoretická časť popisuje význam železa v ľudskom organizme, anémiu z nedostatku železa a výživu dojčiat. Cieľom praktickej časti bolo pomocou dotazníkového šetrenia zistiť rizikové faktory týkajúce sa matky a dieťaťa, ktoré by mohli mať súvislosť s výskytom anémie z nedostatku železa u týchto detí.