Nebuď plýtvák - intervenční projekt - Vlková, Lucie (2017)
Plýtvání potravinami je globální problém, který nabývá stále většího politického i sociálního významu. Nepředstavuje pouze plýtvání cennými výživovými zdroji, ale také vodou, půdou, kapitálem a energií. Má negativní dopad na životní prostředí a ekonomiku jednotlivých zemí. Světové, regionální i národní organizace soustředí svoji snahu na hledání takových opatření, která by vedla k předcházení a omezení plýtvání, při čemž je důraz kladen zejména na prevenci. Intervenční projekt „Nebuď plýtvák“ vznikl za účelem zmapování povědomí, postojů a znalostí týkajících se problematiky plýtvání potravinami u studentů středních škol. Kladl si za cíl zvýšit jejich informovanost o významu a možnostech předcházení a snižování plýtvání potravinami. Jedním z dílčích cílů bylo dosáhnout změny postoje a následného chování studentů ve vztahu k vyhazování potravin.