Použití parametru IPF (nezralá destičková frakce) v diferenciální diagnostice trombocytopenií u dětí - Böhmová, Magdaléna (2017)
Bakalářská práce je zaměřená na moderní parametr IPF (nezralá destičková frakce) v diferenciální diagnostice trombocytopenií u dětí. Teoretická část se zabývá vznikem, stavbou a funkcí krevních destiček v procesu hemostázy, parametrem IPF a trombocytopeniemi. Praktickou část práce představují výsledky analyzovaných pacientů a jejich statistické zpracování. Pro porovnání měřených parametrů u sestavených skupin pacientů jsou použity krabicové grafy a pro posouzení korelace mezi parametry IPF a H-IPF graf lineární regrese. Na konci praktické části je zařazen přehled výsledků a ilustračních scattergramů pacientů zastupujících vyšetřované skupiny. Vzorky pacientů byly analyzovány na hematologickém analyzátoru Sysmex XE-5000 v laboratoři ODH FN Brno.