Stanovení antiepileptik v biologickém materiálu - Juračková, Nicola (2017)
Tato bakalářská práce je zaměřena na problematiku epilepsie a stanovení antiepileptik v biologickém materiálu. Teoretická část je zaměřena na popis tohoto onemocnění, rozdělení epileptických záchvatů, diagnostiku a první pomoc u epilepsie. Soustřeďuji se také na život pacienta s epilepsií. Jedna kapitola představuje farmakoterapii, nejčastěji užívaná antiepileptika a význam jejich terapeutického monitorování. Cílem praktické části je srovnání dvou nejčastěji užívaných chromatografických metod s odlišným způsobem detekce.