Korelační analýza v systému STATISTICA - Železňáková, Ester (2017)
Tato bakalářska práce se věnuje jednoduché korelační analýze, kde první část poukazuje na základní typy závislosti mezi náhodnými veličinami. Druhá část se zaměřuje na způsoby měření lineární závislosti prostřednictvím korelačních koeficientů, z nichž vycházejí testy nezávislosti náhodných veličin. Tyto testy tvoří obsah posledních dvou častí rozdělených na teoretickou a praktickou část. Práce je dostupná také v elektronické podobě s videotutoriály a interaktivními tutoriály na webové stránce https://is.muni.cz/do/sci/UMS/el/korelacni_analyza_statistica/index.html, která bude dostupná na začátku podzimního semestru 2017. Zpracování příkladu bylo provedeno v systému STATISTICA 12.