Turnajové systémy - Radvánsky, Frederik Hugo; Kruml, David, 1974-; Masarykova univerzita. Ústav matematiky a statistiky (2017)
V tejto bakalárskej práci sa zaoberáme turnajovými systémami. V prvej časti sa pokúsime vysvetliť základné definície pre vyvážené turnajové dizajny a pre ich zovšeobecnenie. V druhej časti popíšeme konštrukciu takýchto dizajnov a určíme spektrum ich existencie. Na záver zostrojíme niekoľko tabuliek pre turnaje troch hráčov.
In this thesis we study tournament systems. In the first part we will try to explain basic definitions of balanced tournament designs and their generalization. In the second part we will describe the construction of such designs and determine the spectrum of their existence. Finally, we will build several tables for three player tournaments.
Vedoucí práce: David Kruml
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2017
Keywords: šachové turnaje; turnaje (teorie grafů); chess tournaments; tournaments (graph theory); bakalářské práce; bachelor's theses