Modely oceňování derivátů úrokové míry - Štefková, Nela (2017)
Tato bakalárská práce se venuje matematickým modelum, které se používají k ocenování derivátu úrokové míry. Obsahuje také prehled základních úrokových financních derivátu. První kapitola se zameruje na terminologii týkající se predevším úrokových financních derivátu. Dále se tato práce venuje stochastickým procesum využívaným v ocenovacích modelech. Následne studuje samotné jednofaktorové ocenovací modely. Predposlední kapitola je zamerena na kalibraci parametru daného modelu. Záverecná kapitola predstavuje aplikaci výše zmínené teorie na reálná data.