Křivkový a plošný integrál - Nejedlý, David (2017)
V této bakalářské práci se věnujeme křivkovému a plošnému integrálu. Nejprve se zabýváme teorií křivek, kterou využijeme pro zavedení křivkového integrálu I. a II. druhu. V další části práce si uvedeme, co rozumíme pod pojmem plocha v prostoru a následně se zaměříme na plošný integrál I. a II. druhu. Zkoumáme také různé aplikace křivkového a plošného integrálu, které se využívají v geometrii a fyzice. Práce obsahuje několik důležitých integrálních vět - Greenovu, Gauss-Ostrogradského a Stokesovu. Součástí kapitol jsou i řešené a neřešené příklady, které jsou určené k samostatnému vypracování.