Porovnání odhadů glomerulární filtrace z koncentrací kreatininu a cystatinu C pomocí rovnic CKD-EPI - Jakešová, Zuzana (2017)
Glomerulární filtrace (GF) je nejdůležitějším parametrem pro hodnocení funkce ledvin. Glomerulární filtrace se měří přímým metodami nebo se její velikost odhaduje pomocí výpočtů. Vzorce k odhadu vychází ze sérových hladin měřených analytů kreatininu a cystatinu C. Cílem mé práce bylo porovnávat odhady glomerulární filtrace vypočítané pomocí CKD-EPI z kreatininu a cystatic C.