Palmový tuk - Krupková, Michaela (2017)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou palmového tuku počínající popsáním palmy olejné a způsobem získávání palmového tuku z plodů palmy olejné. Cílem práce bylo popsat nutriční hodnoty a chemické složení palmového tuku a popsat jeho vlastnosti a účinky na organizmus spolu s přehledem vědeckých výzkumů zabývajících se touto problematikou. Součástí práce je praktická část, která se zaměřuje na zjišťování znalostí o palmovém tuku a postojům k němu vysokoškolskými studenty.