Metodika vyšetření oční motility - Fojtíková, Eliška; Štěrbová, Zuzana; Masarykova univerzita. Lékařská fakulta (2017)
Tato bakalářská práce se zabývá metodami vyšetření oční motility. Největší část je věnována samotnému popisu nejdůležitějších vyšetřovacích metod motility oka. Dále jsou zde popsány vyšetřovací metody postavení očí, protože toto může být změněno chybnou motilitou oka. Jiné kapitoly se také zabývají anatomií okohybného systému a poruchami oční motility nebo-li strabismu.
This bachelor work deals with methods of examination of ocular motility. The largest part is devoted to description of the most important examination method of ocular motility. There are also described methods of examination position of the eyes because this can be modified by wrong eye motility. Other chapters also deal with the anatomy of oculomotor system and disorders of ocular motility called stramismus.
Vedoucí práce: Zuzana Štěrbová
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2017
Keywords: extraocular muscles; eye motility; motilita oka; okohybné svaly; pohyby očí; Eye Movements; bakalářské práce; bachelor's theses