Vyšetřování binokulárních funkcí u pacienta v ortoptické ambulanci - Víchová, Barbora (2017)
Tato bakalářská práce se zabývá jednoduchým binokulárním viděním, jeho stupni (superpozice, fúze, stereopse) a vyšetřovacími metodami, které používáme v ortoptické ordinaci. Uvedeny jsou zde vyšetřovací postupy i výsledky testů - fyziologické i patologické. Pro lepší pochopení diagnostických postupů jsou shrnuta základní fakta o jednoduchém binokulárním vidění a jeho patologiích (supresi, diplopii) a dále i o metodách, na kterých jsou založeny vyšetřovací postupy.