Čiastočná (Bangerterova) oklúzia - Letková, Veronika (2017)
Bakalárska práca sa v úvode venuje problematike jednoduchého binokulárneho videnia. Následne je popísaná pleoptická terapia od korekcie refrakčných chýb, oklúzie, farmakologickej a optickej penalizácie až po pleoptickú liečbu. Bližšie je práca zameraná na čiastočnú oklúziu pomocou Bangerterových filtrov. V tejto kapitole je vysvetlená ich fyzická štruktúra, optické vlastnosti a mechanizmus selektívneho účinku. Súčasťou sú aj vybrané štúdie, ktoré sa zaoberajú použitím Bangerterových filtrov v praxi. V závere práce je spomenutá ich perspektívna budúcnosť.