Komparace refrakčních hodnot optických členů oka v jednotlivých obdobích růstu - Kmeťová, Anna; Spurná, Gabriela; Masarykova univerzita. Lékařská fakulta (2017)
Bakalářská práce se zaměřuje na popis vývoje refrakčních hodnot jednotlivých optických členů oka. Práce je rozčleněna na pět kapitol, zabývajících se vývojem a optickými parametry oka, rohovky, čočky a přední oční komory. V poslední kapitole je zmíněn i vztah antropometrických hodnot a jejich vliv na celkovou refrakci oka. Jednotlivá období růstu jsou rozdělena dle věku na prenatální (gestační období), období novorozence, batolete, předškolní a školní věk.
The bachelor thesis is focused on describing the development of the individual refractive values of optical elements of the eye. Thesis is divided into five chapters, which are prescribing the development of the eye and optical parameters of the eye as a complex, cornea, lens and an anterior chambre. In the last chapter, there is also mentioned the relationship of the anthropometrics values and their effect to the total refraction of the eye. The individual periods of children growth are divided according to age to prenatal (gestational period), term newborn, toddler, preschool and school age.
Vedoucí práce: Gabriela Spurná
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2017
Keywords: axiální délka oka; emetropie; optical power of the cornea; optická mohutnost; přední pouzdro oční čočky; rohovka; Anterior Capsule of the Lens; Axial Length, Eye; Cornea; Emmetropia; bakalářské práce; bachelor's theses