Komparace refrakčních hodnot optických členů oka v jednotlivých obdobích růstu - Kmeťová, Anna (2017)
Bakalářská práce se zaměřuje na popis vývoje refrakčních hodnot jednotlivých optických členů oka. Práce je rozčleněna na pět kapitol, zabývajících se vývojem a optickými parametry oka, rohovky, čočky a přední oční komory. V poslední kapitole je zmíněn i vztah antropometrických hodnot a jejich vliv na celkovou refrakci oka. Jednotlivá období růstu jsou rozdělena dle věku na prenatální (gestační období), období novorozence, batolete, předškolní a školní věk.