Diagnostické využití ortoptických a pleoptických přístrojů (mimo synoptoforu) - Beranová, Monika (2017)
Tato bakalářská práce se zabývá diagnostickým využitím přístrojů v oboru ortoptika. V úvodní části práce je popsána hlavní činnost oftalmologa, optometristy a ortoptisty. Dále je popsána podstata oftalmologického a ortoptického vyšetření. V hlavní části této práce jsou uvedeny základní přístroje, zařízení a pomůcky využívané k ortoptickému vyšetření neboli ortoptickému statusu. V závěru práce jsou konstatovány novější možnosti diagnostiky.