Vyšetření postavení očí - princip, metody, vyhodnocení - Patočková, Lucie; Spurná, Gabriela; Masarykova univerzita. Lékařská fakulta (2017)
Bakalářská práce s názvem Vyšetření postavení očí - princip, metody, vyhodnocení se v prvních dvou kapitolách zabývá složkami důležitých pro vývoj binokulárního vidění a jeho vývojem v postnatálním období. Třetí kapitola s názvem Postavení očí je zaměřena na matematické modely souřadnicových systémů, Dondersovo a Listingovo pravidlo a na rozdíl postavení očí v celkové anestezii oproti bdělému stavu. Ve čtvrté kapitole jsou popsány principy, vyšetření a vyhodnocení u vybraných metod zjišťování postavení očí.
Bachelor thesis entitled Examination of the position of the eyes - principle, methods evaluation in first two chapters deal with important components for the development of binocular vision and its evolution in the postnatal period. The third chapter named The position of the eye is focused on mathematical models, coordinate systems and Donders and Listing law and the difference between eye position under general anesthesia and awake state. The fourth chapter describes the principles examination and evaluation of selected methods for detecting the position of the eyes.
Vedoucí práce: Gabriela Spurná
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2017
Keywords: Listingovo pravidlo; oči - fyziologické jevy; oči - postavení; Ocular Physiological Phenomena; bakalářské práce; bachelor's theses