Vyšetření postavení očí - princip, metody, vyhodnocení - Patočková, Lucie (2017)
Bakalářská práce s názvem Vyšetření postavení očí - princip, metody, vyhodnocení se v prvních dvou kapitolách zabývá složkami důležitých pro vývoj binokulárního vidění a jeho vývojem v postnatálním období. Třetí kapitola s názvem Postavení očí je zaměřena na matematické modely souřadnicových systémů, Dondersovo a Listingovo pravidlo a na rozdíl postavení očí v celkové anestezii oproti bdělému stavu. Ve čtvrté kapitole jsou popsány principy, vyšetření a vyhodnocení u vybraných metod zjišťování postavení očí.