Teorie barevného vidění - Hudečková, Monika (2017)
Bakalářská práce se zabývá problematikou barevného vidění. V první části této práce je uvedena anatomie lidského oka a popis světla z fyzikálního hlediska. Dále je zde uvedeno, jak se barvy mezi sebou mohou míchat. V páté kapitole je obecně popsána barva a samotné barevné vidění. Dále pak následuje Young-Helmholzova teorie a teorie protibarev. Následují poruchy barevného vidění a vyšetření barvocitu. Práce je zakončeno kapitolou o zvířatech a jejich barvocitu.