Biomechanické vlastnosti rohovkové tkáně ve vztahu ke kontaktním čočkám - Roubcová, Zuzana (2017)
Bakalářská práce se zabývá vlastnostmi rohovkové tkáně a jejich možným ovlivněním při nošení kontaktních čoček. Jsou uvedeny základní anatomické a fyziologické vlastnosti, včetně nejčastějších komplikací, které bývají právě s nošením kontaktních čoček spojovány. Dále jsou popsány metody měření biomechanických vlastností rohovky a jejich využití v oftalmologii a souvisejících oborech. Cílem této bakalářské práce je shrnout všechny informace k tématu „Biomechanické vlastnosti rohovkové tkáně ve vztahu ke kontaktním čočkám.“