Chirurgické řešení odchlípené sítnice - Chludilová, Jana (2017)
Ve své bakalářské práci se věnuji problematice spojené s odchlípením sítnice. Popisuji zde, jaké existují vyšetřovací metody sítnice při podezření na odchlípení a jaké skupiny lidí mají větší riziko vzniku onemocnění. Popisuji také druhy odchlípení sítnice, z jakého důvodu odchlípení vzniká a jak se projevuje. Nakonec se zabývám i historií, prevencí a všemožnou léčbou onemocnění.