Refrakční nitrooční implantáty - Hubková, Barbora (2017)
Bakalářská práce „Refrakční nitrooční implantáty“ pojímá o problematice nitroočních čoček a jejich využití v refrakční chirurgii. Zmiňuje se o historii nitroočních čoček a jejich vývoji až do jejich moderní podoby. Práce pojednává o materiálech používaných k výrobě nitroočních implantátů, o jejich designu, výpočtech optické mohutnosti a místech fixace v oku. Dále se zabývá především moderními multifokálními, akomodačními a dalšími prémiovými čočkami již dnes dostupnými na trhu. Závěrečné kapitoly zachycují indikace a kontraindikace implantace nitroočních čoček a s tím spojené případné komplikace.