Vrozené vývojové vady oka - Vyhnálková, Eliška (2017)
Bakalářská práce se zabývá problematikou vrozených vývojových vad oka. Vybrané anomálie jsou řazeny od předního segmentu oka, zpočátku se hovoří o vrozených anomáliích celého očního bulbu a v následujících kapitolách jsou postupně zmiňovány vrozené anomálie přídatných orgánů, zevního obalu, středního obalu, vnitřního obalu, obsahu oční koule a zrakového nervu. U většiny jednotlivých onemocnění jsou popisovány příčiny vzniku, prevalence, klinické obrazy a léčebné postupy.