Diplopie - diagnostika a terapie - Miklová, Věra (2017)
Bakalářská práce je zaměřena na diplopii u dospělých osob, především na její diagnostiku a terapii. V první části je popsána anatomie a fyziologie očí, následuje dělení diplopie, kde je zmíněna i možná příčina diplopie. Dále je popsáno několik vyšetřovacích metod. Jsou zde uvedeny metody pro vyšetření jak pohyblivosti očních svalů, tak i pro vyšetření nervové dráhy. V poslední části jsou popsány možnosti léčby diplopie.