Transplantace rohovky - Zmeškalová, Markéta (2017)
Tato bakalářská práce se zabývá charakteristikou rohovky a její transplantací v případě poškození. V první kapitole je popsána anatomie a fyziologie rohovky. Následující kapitola se věnuje oční tkáňové bance, její historii a zejména pak zpracováním a uchováním rohovky od dárce. V poslední kapitole je probrána samotná keratoplastika, obecné rozdělení i popis jednotlivých indikací, průběh předoperační a pooperační péče, jednotlivé typy keratoplastik a možné komplikace spojené s tímto chirurgickým zákrokem.