Screening závažných patologických stavov oka z pohľadu optometristu - Rybárová, Mária; Skrbek, Matěj, 1984-; Masarykova univerzita. Katedra optometrie a ortoptiky (2017)
Bakalárska práca s názvom Screening závažných patologických stavov oka z pohľadu optometristu pozostáva zo štyroch základných častí. Prvá časť sa zameriava na právne kompetencie optometristu a zákony o kontrolách zraku vodičov. Druhá časť popisuje základné vyšetrenie klienta a dostupné screeningové prístroje. V tretej časti sú spomenuté najčastejšie stanovované diagnózy a subjektívne symptómy s ktorými klient prichádza za odborníkom. Posledná časť popisuje závažné patologické stavy oka, ktoré sú rozdelené podľa anatomickej stavby oka.
Bachelor thesis named Screening serious pathological conditions of the eye in the view of the optomerist consist of four basic parts. The first part focuses on the legal competence of the optometrist and the laws on checks of vision of drivers. The second section covers the basic examination of the client and the available screening instruments. In the third part are most frequently mentioned diagnosis and subjective symptoms with which the client comes for the specialist. The last part describes serious pathological conditions of the eye, which are divided according to the anatomical structures of the eye.
Vedoucí práce: Matěj Skrbek
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2017
Keywords: screening zrakových vad; Vision Screening; bakalářské práce; bachelor's theses