Screening závažných patologických stavov oka z pohľadu optometristu - Rybárová, Mária (2017)
Bakalárska práca s názvom Screening závažných patologických stavov oka z pohľadu optometristu pozostáva zo štyroch základných častí. Prvá časť sa zameriava na právne kompetencie optometristu a zákony o kontrolách zraku vodičov. Druhá časť popisuje základné vyšetrenie klienta a dostupné screeningové prístroje. V tretej časti sú spomenuté najčastejšie stanovované diagnózy a subjektívne symptómy s ktorými klient prichádza za odborníkom. Posledná časť popisuje závažné patologické stavy oka, ktoré sú rozdelené podľa anatomickej stavby oka.