Oftalmologické přístroje pro analýzu nervových vláken zrakového nervu - Linha, Ondřej; Kocandová, Petra; Masarykova univerzita. Katedra optometrie a ortoptiky (2017)
Cílem této práce je popsat přístroje pro hodnocení nervových vláken zrakového nervu, analyzovat jejich technické provedení, zmapovat jejich využití v klinické praxi a nastínit jejich budoucí vývoj. Výklad je soustředěn na popis přístrojů VEP, OCT, HRT. V práci je dále charakterizována anatomická stavba zrakového nervu a metodika evaluace terče zrakového nervu. V práci je reflektován historický vývoj přístrojů a možný budoucí pokrok popisovaných technologií.
The aim of this thesis is to describe devices for evaluation of the neural fibers of optic nerve. The thesis analysis the technical aspects of these devices and outlines their usage in the clinical practice. Description is focused on VEP, OCT and HRT. Anatomical structures of the optic nerve are also mentioned as well as evaluation methodology of optic nerve head. The work reflects the historical development of devices and discusses possible future development of the described technology.
Vedoucí práce: Petra Kocandová
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2017
Keywords: zrakové evokované potenciály; nervus opticus; oftalmologie -- přístrojové vybavení; Evoked Potentials, Visual; Ophthalmology; Optic Nerve; bakalářské práce; bachelor's theses