Oftalmologické přístroje pro analýzu nervových vláken zrakového nervu - Linha, Ondřej (2017)
Cílem této práce je popsat přístroje pro hodnocení nervových vláken zrakového nervu, analyzovat jejich technické provedení, zmapovat jejich využití v klinické praxi a nastínit jejich budoucí vývoj. Výklad je soustředěn na popis přístrojů VEP, OCT, HRT. V práci je dále charakterizována anatomická stavba zrakového nervu a metodika evaluace terče zrakového nervu. V práci je reflektován historický vývoj přístrojů a možný budoucí pokrok popisovaných technologií.