Onemocnění vitreomakulárního rozhraní - Mikesková, Lucie; Synková, Monika; Masarykova univerzita. Katedra optometrie a ortoptiky (2017)
Jméno a příjmení autora: Lucie Mikesková Obor: Optika a optometrie Název bakalářské práce: Onemocnění vitreomakulárního rozhraní Vedoucí práce: MUDr. Monika Synková Rok obhajoby: 2017 Tato bakalářská práce se zabývá problematikou onemocnění vitreomakulárního rozhraní, vyšetřovacími metodami a léčbou těchto onemocnění. Práce obsahuje popis anatomie a fyziologie sítnice a sklivce, přehled vitreomakulárních onemocnění a v hlavní části popis různých zobrazovacích metod využívaných v oftalmologii ke stanovení diagnózy, ke sledování a při možném prognostickém odhadu makulárních onemocnění.
Name of author: Lucie Mikesková Specialization: Optics and Optometry Theme of the work: Disease vitreo-macular interface Leader of the work: MUDr. Monika Synková Year: 2017 This bachelor's thesis deals with the disease vitreomacular interface, diagnostic methods and treatment of these diseases. Contains a description of the anatomy and physiology of the retina and vitreous, overwiev of vitreomacular´s disease and the main part of the description of the various imaging methods used in ophthalmology for the diagnosis, the monitoring and forecasting of a possible estimate of macular disease.
Vedoucí práce: Monika Synková
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2017
Keywords: retina -- anatomie a histologie; sklivec -- anatomie a histologie; vitreomacular disease; vitreomakulární onemocnění; Retina; Vitreous Body; bakalářské práce; bachelor's theses