Onemocnění vitreomakulárního rozhraní - Mikesková, Lucie (2017)
Jméno a příjmení autora: Lucie Mikesková Obor: Optika a optometrie Název bakalářské práce: Onemocnění vitreomakulárního rozhraní Vedoucí práce: MUDr. Monika Synková Rok obhajoby: 2017 Tato bakalářská práce se zabývá problematikou onemocnění vitreomakulárního rozhraní, vyšetřovacími metodami a léčbou těchto onemocnění. Práce obsahuje popis anatomie a fyziologie sítnice a sklivce, přehled vitreomakulárních onemocnění a v hlavní části popis různých zobrazovacích metod využívaných v oftalmologii ke stanovení diagnózy, ke sledování a při možném prognostickém odhadu makulárních onemocnění.