Pokročilé metody síťové analýzy pro modelování svozu odpadu - Čuhel, Jakub (2017)
Tato diplomová práce se zabývá možnostmi síťových analýz v modelování svozu odpadu pro území velkého měřítka. Podává stručné informace o algoritmech síťové analýzy vybraných komerčních i nekomerčních softwarů. Jsou zde popsány a zhodnoceny metody a přístupy vybraných autorů dostupné odborné literatury. Pro území města Jihlavy byl vytvořen síťový model, na který byl aplikován navržený algoritmus. Výsledky byly vizualizovány a interpretovány s důrazem na srovnání s reálnou situací.