Využití mobilního mapování ve městech. - Brodský, Jan (2017)
Diplomová práce se zabývá rozborem metod sběru geografických dat s pomocí mobilních prostředků (mobilního mapování a mobilního GIS). Tyto prostředky jsou blíže popsány v teoretické části práce. Praktická část se zabývá analýzou dat nasbíraných při mapování mobiliáře městských částí města Brna v kombinaci s daty o kriminalitě a ukazuje možnosti využití takto pořízených dat. V závěru jsou pak uvedeny možnosti zapojení občanů do správy města.