Město a infrastruktura - infrastrukturní podmíněnosti prostorového vývoje města - Dvořák, Martin (2017)
Tématem diplomové práce zhodnocení vztahu městské infrastruktury a prostorového vývoje města. Primárně jsou sledovány základní technické sítě elektřiny, vody, kanalizace, plynu a telekomunikace doplněné o dopravní infrastrukturu. Vztah města a jeho infrastruktury je diskutován v kontextu historického vývoje. Cílem práce je zhodnocení dosavadního infrastrukturního vývoje, nalezení specifik jednotlivých sítí a nastínit možné budoucí směřování s důrazem na koncept Smart city.