Potřeby rodin pacientů ve vigilním kómatu - Seifertová, Tereza (2017)
Diplomová práce se zabývá problematikou potřeb (aktivní vyhledávání, pomoc v jejich naplnění) rodin pacientů s diagnózou kóma vigile. Práce je rozdělená do dvou částí, empirické a praktické. Cílem práce bylo nalezení informací o vhodné komunikaci a spolupráci s rodinou pacientů ve vigilním kómatu. Praktická část byla prováděna na základě rešeršní strategie ve vědeckých databázích při stanovení klinické PICO(T) otázky a vyhledávání relevantních zdrojů informací v elektronických databázích. Výsledkem práce jsou doporučení pro klinickou praxi, která pomocí jednoduchého schématu pomohou zkvalitnit péči o rodinné příslušníky, a tím i samotnou péči o pacienty ve vigilním kómatu.