Specifické aspekty péče o centrální venózní katétry v intenzivní péči /

Souhrn: Diplomová práce se zabývá problematikou péče o centrální venózní katétry v intenzivní péči. Teoretická část je zaměřena na informace o kanylaci centrální vény, ošetřovatelskou péči o centrální venózní katétr, katétrové infekce a na invazivní monitoraci tlaku. Empirická část zjišťuje znalosti...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Trávníčková, Petra (Dissertant)
Other Authors: Suková, Olga, 1982- (Thesis advisor)
Format: Thesis Manuscript
Language:Czech
Published: 2017
Subjects:
Online Access:http://is.muni.cz/th/447184/lf_m/
Cover Image
LEADER 03615ctm a22006377i 4500
001 MUB01006393811
003 CZ BrMU
005 20180412081256.0
008 170610s2017 xr ||||| |||||||||||cze d
STA |a POSLANO DO SKCR  |b 2018-05-14 
035 |a (ISMU-VSKP)301271 
040 |a BOD114  |b cze  |d BOD002  |e rda 
072 7 |a 616  |x Patologie. Klinická medicína  |2 Konspekt  |9 14 
080 |a 616.14-089.819.1  |2 MRF 
080 |a 616-083.98  |2 MRF 
100 1 |a Trávníčková, Petra  |% UČO 447184  |* [absolvent LF MU]  |4 dis 
242 1 0 |a Specific aspects of the care of central venous catheters in intensive care  |y eng 
245 1 0 |a Specifické aspekty péče o centrální venózní katétry v intenzivní péči /  |c Petra Trávníčková 
264 0 |c 2017 
300 |a 99 listů 
336 |a text  |b txt  |2 rdacontent 
337 |a bez média  |b n  |2 rdamedia 
338 |a svazek  |b nc  |2 rdacarrier 
500 |a Vedoucí práce: Olga Suková 
502 |a Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2017 
520 2 |a Souhrn: Diplomová práce se zabývá problematikou péče o centrální venózní katétry v intenzivní péči. Teoretická část je zaměřena na informace o kanylaci centrální vény, ošetřovatelskou péči o centrální venózní katétr, katétrové infekce a na invazivní monitoraci tlaku. Empirická část zjišťuje znalosti sester specialistek v intenzivní péči prostřednictvím dotazníkového šetření. Součástí práce je i metodologické doporučení péče o centrální venózní katétr.  |% cze 
520 2 9 |a Summary: This thesis deals with the care of central venous catheters in intensive care. The theoretical part focuses on the central vein cannulation, nursing care of central venous catheter, catheter infection and invasive pressure monitoring. Empirical part examines knowledge of nurses specialised in intensive care through a questionnaire survey. The work also includes methodological recommendations for management of central venous catheter.  |9 eng 
650 0 7 |a centrální žilní katetry  |7 ph126239  |2 czenas 
650 0 7 |a katetrizace  |x ošetřování  |2 czmesh 
650 0 7 |a katétrové infekce  |2 czmesh 
650 0 9 |a central venous catheters  |2 eczenas 
650 0 2 |a Catheterization 
650 0 2 |a Catheter-Related Infections 
655 7 |a diplomové práce  |7 fd132022  |2 czenas 
655 9 |a master's theses  |2 eczenas 
658 |a Specializace ve zdravotnictví  |b Intenzivní péče  |c LF N-SZ IP (IP)  |2 CZ-BrMU 
700 1 |a Suková, Olga,  |d 1982-  |7 mub2015859815  |% UČO 66565  |4 ths 
710 2 |a Masarykova univerzita.  |b Katedra ošetřovatelství  |7 mzk2006340862  |4 dgg 
856 4 1 |u http://is.muni.cz/th/447184/lf_m/ 
CAT |c 20170610  |l MUB01  |h 0420 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170822  |l MUB01  |h 1537 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170822  |l MUB01  |h 1538 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20170822  |l MUB01  |h 1616 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20170828  |l MUB01  |h 1207 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20170911  |l MUB01  |h 1154 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20170919  |l MUB01  |h 1139 
CAT |a GREGROVA  |b 02  |c 20180412  |l MUB01  |h 0812 
CAT |c 20180514  |l MUB01  |h 1102 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20180806  |l MUB01  |h 1723 
CAT |c 20210614  |l MUB01  |h 1024 
CAT |c 20210614  |l MUB01  |h 2011 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20210724  |l MUB01  |h 1254 
LOW |a POSLANO DO SKCR  |b 2018-05-14 
994 - 1 |l MUB01  |l MUB01  |m VYSPR  |1 KUK  |a Knihovna univ. kampusu  |2 SKLAD  |b KUK - sklad  |3 LF-K-15444  |6 3147077410  |5 3147077410  |8 20180412  |f 71  |f Prezenční SKLAD  |r 20180412  |s převod 
AVA |a MED50  |b KUK  |c KUK - sklad  |d LF-K-15444  |e available  |t K dispozici  |f 1  |g 0  |h N  |i 0  |j SKLAD