Potřeby rodin pacientů v intenzivní péči - Němcová, Martina (2017)
Diplomová práce je zaměřena na potřeby rodin v intenzivní péči, se zvláštním zřetelem na spánek a jeho poruchy. Teoretická část práce se zabývá psychosociální problematikou rodiny v situaci nemoci, dále jsou prezentovány poznatky o spánku. V empirické části jsou vyhodnoceny výsledky dotazníkového průzkumu, který se uskutečnil u příbuzných nemocného na pracovištích intenzivní péče.