Znalosti sester v intenzivní péči o podávání transfuzních přípravků - Marková, Lucie (2017)
Diplomová práce se zabývá problematikou znalostí sester v intenzivní péči o podávání transfuzních přípravků. Teoretická část práce popisuje průřez transfuzním lékařstvím - historií, dárcovstvím, transfuzními přípravky, krevními deriváty, indikacemi podání, aplikací transfuzních přípravků a komplikacemi. Empirická část popisuje vyhodnocení anonymních dotazníků a zhodnocení znalostí sester v intenzivní péči o problematice hemoterapie.