Vypracování středoškolských učebních textů z organické chemie - Hrubá, Jana (2017)
V rámci této diplomové práce byly vytvořeny tři kapitoly z organické chemie na témata alkany, sacharidy a organokovové sloučeniny ve formě učebních textů pro střední školy. Výukové texty jsou doplněny větším počtem příkladů, obsahují motivační pasáže, podněty k zamyšlení a další zajímavosti. Ke každé kapitole byla vytvořena také příručka pro učitele středních škol, která obsahuje další příklady, návody na laboratorní cvičení a návrhy na případné exkurze související s tématem. Výukové texty i učitelské příručky byly poskytnuty učitelům a studentům středních škol, aby je vyzkoušeli v reálné výuce. Kapitoly zhodnotili v dotaznících, které jsou v práci diskutovány.