Komunikace s pacienty na umělé plicní ventilaci - Lachetová, Martina; Beharková, Natália, 1976-; Masarykova univerzita. Katedra ošetřovatelství (2017)
Diplomová práce byla zaměřena na způsoby komunikace sester a dalšího zdravotnického personálu s pacienty na umělé plicní ventilaci na pracovištích intenzivní medicíny. Cílem bylo popsat způsob a průběh komunikace ošetřujícího personálu s pacienty na umělé plicní ventilaci prostřednictvím zúčastněného pozorování.
This thesis is focused on the methods and means of communication between a nurse and other hospital staff and patient, plugged on the artificial lung ventilation at intensive care units. The purpose of this thesis was to describe the way and course of communication between the hospital staff and patients on artificial lung ventilation through participating observation.
Vedoucí práce: Natália Beharková
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2017
Keywords: komunikace; pacienti; pozorování; umělé dýchání; zdravotní sestry; Communication; Nurses; Observation; Patients; Respiration, Artificial; diplomové práce; master's theses