Komunikace s pacienty na umělé plicní ventilaci - Lachetová, Martina (2017)
Diplomová práce byla zaměřena na způsoby komunikace sester a dalšího zdravotnického personálu s pacienty na umělé plicní ventilaci na pracovištích intenzivní medicíny. Cílem bylo popsat způsob a průběh komunikace ošetřujícího personálu s pacienty na umělé plicní ventilaci prostřednictvím zúčastněného pozorování.