Konstrukce kružítkem - Wasserbauerová, Lenka (2017)
Tato diplomová práce se věnuje geometrii kružítka, tedy konstrukcemi jenom kružítkem. Práce se v první části zaměřuje na důkaz tzv. Mohr-Mascheroniho tvrzení, tedy že všechny konstrukce řešitelné pravítkem a kružítkem se dají vyřešit pouze kružítkem. V následující části této práce jsou vyřešeny některé důležité a zajímavé konstrukce jen kružítkem. Závěr této práce popisuje definici a vlastnosti kruhové inverze, které jsou pak využity při řešení konstrukcí v geometrii kružítka. Poté se práce zabývá využitím kruhové inverze jako univerzální metody řešení konstrukcí pouze kružítkem.