Prevence rakoviny prsu u dívek studujících VŠ - Prčíková, Jana (2017)
Bakalářská práce se zaměřuje na prevenci rakoviny prsu u dívek studujících VŠ. Obsah této práce je rozdělen na dvě části - teoretickou a empirickou. Obsahem teoretické části je seznámení s anatomií mléčné žlázy, problematikou karcinomu prsu a sekundární prevencí. Zahrnuje taktéž popis samovyšetřování prsou a ukázku organizací a sdružení v České republice, jež se prevencí rakoviny prsu zabývají. V empirické části bylo využito dotazníkového šetření, neboli metoda kvantitativní. Díky tomuto šetření byly získány data od velkého množství respondentek, jejichž výsledky byly v této části interpretovány. Cílem této práce bylo zjistit úroveň vědomostí respondentek o prevenci karcinomu prsu a jak je prováděna prevence rakoviny prsu u respondentek a gynekologických lékařů.