Problematika identifikace dekubitů z pohledu studentů - Kambová, Veronika (2017)
Bakalářská práce se zabývá problematikou identifikace dekubitů z pohledu studentů. Teoretická část se zaměřuje na etiologii vzniku dekubitů, lokalizace vzniku, dále také klasifikací dekubitů, zejména dle EPUAP-NPUAP klasifikace. V neposlední řadě bylo popsáno vyhodnocení rizika vzniku dekubitů dle dostupných škál a stupnic a také byla pozornost zaměřena na prevenci dekubitů a roli všeobecné sestry v identifikaci dekubitů. Empirická část práce byla založena na kvantitativním průzkumu formou dotazníkové metody, která byla zejména zaměřena na hodnocení znalostí dekubitů u studentů oboru Všeobecná sestra a studentů 2. ročníku oboru Všeobecné lékařství.