Dopady Programu rozvoje venkova na stav a rozvoj zemědělství a venkova v Olomouckém kraji - Spáčil, Michal (2017)
Tato diplomová práce se zabývá vlivem Programu rozvoje venkova na stav a rozvoj zemědělství a venkova v Olomouckém kraji. Území kraje se vyznačuje různorodostí jak z pohledu fyzicko-geografických, tak i socioekonomických podmínek. Proto je zde předpoklad, že i stav a rozvoj zemědělství a venkova se v závislosti na těchto podmínkách bude lišit, a s tím i čerpání dotací z Programu rozvoje venkova a jeho dopady. Hlavním cílem je vyhodnotit tyto odlišnosti po jednotlivých okresech kraje. Součástí práce je také vymezení pojmu „venkov“, jak je v České republice vnímán, a jsou zde uvedeny také různé přístupy k rozvoji venkova. V poslední části jsou rozebrány hlavní změny, které v Programu rozvoje venkova nastaly pro období 2014-2020.