Komunikácia sestier s pacientmi trpiacimi demenciou na psychiatrickom oddelení - Jančeková, Ivana (2017)
Bakalárska práca pojednáva o schopnostiach sestier pracujúcich na psychiatrickom oddelení komunikovať s pacientmi trpiacimi demenciou. Obsah práce je rozdelený na dve časti - teoretickú a empirickú. Teoretická časť spracováva informácie o demencii, komunikácii a špecifikách komunikácie s pacientmi trpiacimi demenciou. V empirickej časti sme použili dve kvalitatívne metódy výskumu - pozorovanie a interview. Empirická časť práce obsahuje analýzu a hodnotenie zistených výsledkov. Cieľom bakalárskej práce bolo zistiť, akým spôsobom sestry s pacientmi trpiacimi uvedeným ochorením komunikujú v praxi a zmapovať vedomosti sestier o zásadách komunikácie s pacientmi trpiacimi demenciou.