Dárcovství krve pohledem dárců - Prášková, Kamila (2017)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku dárcovství krve pohledem dárců. Člení se na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou zpracovány informace týkající se problematiky krve, dárcovského programu a přípravků vyrobených z lidské krve. Empirická část prezentuje a vyhodnocuje data získaná z anonymního dotazníkového šetření, které mapovalo dárcovství krve, dodržování doporučených opatření před odběrem krve a subjektivní hodnocení a prožívání procesu darování krve. Výstupem práce je návrh na řešení zjištěných nedostatků, jehož součástí je edukační materiál pro dárce krve.