Znalosti anafylaktického šoku u študentov nelekárskych zdravotníckych oborov - Oravcová, Ingrid (2017)
Bakalárska práca na tému Znalosti anafylaktického šoku u študentov nelekárskych zdravotníckych oborov je zameraná na overenie znalostí a vedomostí študentov v danej problematike prostredníctvom dotazníkového šetrenia formou vedomostného testu. Práca je rozdelená na dve časti teda na teoretickú a empirickú. Teoretická časť je venovaná základným procesom prebiehajúcim v našom tele pri anafylaktickom šoku, jeho históriu, diagnotisku, prevenciu i správne postupy prvej pomoci. Empirická časť tvorí vedomostný test, jeho výsledky, analýzu a v diskusií je popísaný cieľ práce a očakávané výsledky i najzaujímavejšie fakty vychádzajúce z výskumu. Študenti, ktorí sa zúčastnili vedomostného testu boli z oborov zdravotnícky záchranár, všeobecná sestra pôrodná asistentka.